Oferta Paste

Pensiunea Agroturistică Moara lu` Antone***
Oferta pentru Sfintele Sărbători de Paște 2019

În Vinerea Mare (26.04.2019) vă invităm să vă alaturaţi familiei noastre şi împreuna să petrecem Sfintele Sărbători de Paşte. În aceste zile de sărbatoare intenţionam să vă familiarizăm cu tehnicile străvechi practicate și acum în gospodăria noastră – măcinatul porumbului la moara de apă, tăiatul lemnului la joagărul din curte, prelucrarea lânii la daracul de peste drum de moară, spălatul prăcoițelor la vaiaga din râu.
În Sâmbăta Mare (27.04.2019), cei interesaţi pot asista la frământatul pâinii și a cozonacilor, la aprinsul focului pentru cuptorul ce va coace bucatele şi bineînţeles o degustare ulterioară din rezultatul muncii noastre. Pentru această zi vă prounem şi îndrumam să ajungeţi la Platoul Luncanilor, un loc minunat cu o privelişte deosebită de unde, se zice, că poţi atinge cerul şi sufletul se încarcă cu cea mai bună energie pozitivă. Spre seară cu toții ne vom pregăti pentru Sfânta Slujbă de Înviere care o să aibă loc la Biserica din satul Costeşti (aproximativ 5 km).
Prima Zi de Paște (28.04.2019) o vom începe cu o rugăciune simplă și din suflet, ne vom spăla pe ochi în iazul morii, așa cum a făcut morarul Antone toată viața, și apoi, după tradiție, vom lua Sfintele Paști. Pe masă ne vor aștepta tradiționalele ouă roșii, gușiță (drob de miel), brânză de oaie, legume proaspete din grădină și alte bunătăți. Înainte de o drumeție la Cetatea Sarmizegetusa Regia (propunerea noastră), vom lăsa pregătite la căsuțele din grădină, coșulețele pentru iepuraș. Reveniți acasă, vom împărtăși bucuria celor mici, cărora sperăm că darnicul iepuraș să le fi umplut coșurile. Ciorba de miel cu măcriș, friptura și sarmalele, cozonacul și toate celelalte bunătăți ale morarilor, vor fi servite pe malul iazului la prânzul de Paște.
În a Doua Zi de Paște (29.04.2019) pentru a simți pe deplin Zilele Sfinte de Paște, după micul dejun vă propunem o vizită la Schitul „Sfinții Români” din Grădiștea de Munte, schit ridicat în spațiul de unde poporul român își are obârșia și o drumeţie la cetatea dacică de la Costești – Cetățuia. Prânzul ne va găsi înapoi la vechea moară din Ludești, măcinând făină, pentru ca fiecare oaspete să plece cu o amintire de la moară.
Pentru cei rămaşi a Treia Zi de Paște (30.04.2019) ne va găsi cu un mic dejun bogat şi delicios, iar pentru a cunoaşte mai bine împrejurimile minunate ale zonei vă îndemnăm să vizitaţi şi alte obiective turistice în conformitate cu prezentarea realizată pe https://moaraluantone.ro/, sau vă veţi putea odihnii în camerele liniştite ale morii. Seara ne vom strânge în jurul unui frumos foc de tabără, cinstind neuitatul 1 Mai care va urma, iar din peisaj nu vor lipsi tradiționalele grătare și mici.

Varianta 1:
3 nopți de cazare cu demipensiune (mic dejun si pranz intarziat)
Perioada: intrare vineri, 26.04.2019 – iesire luni, 29.04.2019
Preț total sejur: 600 lei/ persoană

Varianta 2:
4 nopți de cazare cu demipensiune (mic dejun si pranz intarziat)
Perioada: intrare vineri, 26.04.2019 – iesire marti, 30.04.2019
Preț total sejur: 720 lei/ persoană

Varianta 3:
5 nopți de cazare cu demipensiune (mic dejun si pranz intarziat)
Perioada: intrare vineri, 26.04.2019 – iesire miercuri, 01.05.2019
Preț total sejur: 800 lei/ persoană

Notă:
* La rezervare se percepe avans de 30% din oferta aleasă.
* Variantele de cazare sunt de 3, 4 sau 5 nopţi iar varianta de masă propusă este demipensiune (mic dejun si prânz întarziat). În ziua sosirii, respectiv 26.04.2019 vă aşteptăm cu cina în jurul orei de 19.00, iar în zilele urmatoare micul dejun este servit între orele 09.00-10.00, iar prânzul întarziat între orele 15.00-16.00. Masa va fi pregătită în principal cu produse naturale din gospodăria proprie sau de la alți producători autorizați din zonă. Băuturile alcoolice precum țuica de casă, vișinata, zmeurata și băuturile nealcoolice (sirop natural de vișine, soc și apa de fântână) sunt incluse pe tot parcursul sejurului. Vinul, berea, sucurile acidulate/neacidulate și apa minerală, sunt incluse doar în Prima Zi de Paște (28.04.2018). În cazul în care meniul propus de gazde pentru masă nu corespunde cu gustul sau regimul alimentar al oaspeţilor, acest lucru se va anunţă la momentul rezervării. Oaspeţii pot aduce, pentru nevoile proprii, produse alimentare şi băuturi alcoolice/nonalcoolice.
* Drumeţiile nu constituie un program fix, nefiind obligatorii, ele sunt doar propunerile gazdelor şi se vor face cu maşini personale (nu asigurăm transport).
Vă aşteptăm cu drag!!!

Locația: Com. Orăştioara de Sus, Sat Ludeștii de Jos, Nr. 1, Jud. Hunedoara
Tel.: 0726007003
Email: moara_lu_antone@yahoo.com